CMG на всеукраїнському медіаконгресі


Делегація «Чернігівської Медіа Групи» відвідала VIII конгрес інформаційних сайтів та міських порталів «Практики про успішні кейси для онлайн-медіа». Конгрес відбувся 28 жовтня в Києві. Цього року це щорічне професійне зібрання, яке організовує наша профільна асоціація АНРВУ, відбулося на території ВДНГ. Конгрес зібрав понад 170 учасників. Серед доповідачів – медіаексперти з Польщі, Швеції, Білорусі, України. Зазвичай конгрес інформує учасників про останні медіатренди в Україні і світі. Також більш глибоко опрацьовуються напрямки інтернет-маркетингу, монетизації новинних сайтів та контенту. Окрім професійного спілкування та навчання, конгрес є чудовим приводом зустрітися з колегами з інших регіонів. Iз загальнодоступних тез за результатами конгресу та обміну думками з українськими медійниками можна навести дві основні.

Перша теза – більшість нових медіапродуктів орієнтується на мобайл. Частка користувачів, які отримують контент через свої смартфони, продовжує стрімко зростати.

Друга теза – є відчуття, що «економічне дно» все ж таки пройдено і залишено в році, який минає. Потроху український медіаринок оживає і показує хоча й невелику, але позитивну динаміку. Прогноз на 2017 рік – 5–7 % росту.

Слухали, училися і спілкувалися на конгресі наші колеги з «Чернігівської Медіа Групи» – Макс Терещенко, Людмила Богун та Ярослав Сухомлин.