• Головна
  • Повідомлення
  • Новини
  • Газета «Объявления по средам» запустила електронну версію

Газета «Объявления по средам» запустила електронну версію

Флагман серед друкованих медіа CMG газета «Объявления по средам» відтепер пропонує всім читачам електронну версію себе.
Так-так, тепер можна отримати всю необхідну інформацію з тижневика прямо на комп'ютер, ноутбук або планшет. Розробка проекту зайняла близько трьох місяців. Якщо говорити про причини виникнення нового продукту, то за словами Сергія Нагорнова, головного редактора газети, їх дві. По-перше, вже доволі давно наші читачі говорили про бажання отримувати свіжі оголошення з газети в електронному вигляді. І завдяки загальній «комп'ютеризації та інтернетизації» такі побажання все більш чутні. Друга ж причина  сам медіаринок визрів для такого продукту. «Все більше і більше газет йдуть у web, відкривають свої інтернет-версії, і ми вирішили не відставати», - говорить Сергій Нагорнов.



Отже, редакція газети «Объявления по средам» пропонує всім своїм передплатникам електронну версію тижневика абсолютно безкоштовно. Тут варто акцентувати увагу на слові передплатники. Доступ до електронної версії газети будуть мати тільки передплатники паперової версії. Хоча до 1 березня доступ до неї в тестовому режимі відкритий усім бажаючим. Трохи пізніше тут буде доданий платіжний сервіс, щоб всі користувачі могли тут же оформити і оплатити передплату на електронну версію газети.
 
Важливо відзначити, що не варто плутати електронну версію газети і повноцінний веб-сайт. В даному випадку ми говоримо про так звану «горталку», тобто про точну копію газети в електронному вигляді. «Ми спочатку ставили перед собою завдання, зробити нашу горталку дуже зручною, простою і швидкою. З невеликим та зрозумілим меню, а також набором сервісів. Це ні в якому разі не сайт газети. Це її електронна копія.», - говорить видавець Ярослав Сухомлин.
 
Рубрикатор складається з власне свіжого номера газети, архіву, а також двох інформаційних рубрик «Рекламодавцю» і «Як передплатити». Також електронна версія містить функцію пошуку. При запиті ключового слова система знаходить всі сторінки, де воно згадується. При цьому це ключові слова підсвічуються для зручності певним кольором. Це дуже зручно для читачів газети. Тепер пошук потрібного контенту займає мінімум часу.
 

 
Ознайомитися та протестувати електронну версію газети «Объявления по средам» ви можете за адресою: http://objava.cmg.cn.ua
 

 

Сергій Нагорнов, головний редактор газети «Объявления по средам»
 

«Електронна передплата  ну по-перше, це красиво. По друге – це зручно. Ступінь проникнення інтернет в Чернігові настільки висока, що важко уявити собі сім'ю, яка обходилася б без всесвітньої мережі. І цілком логічно було б не відправляти нашого читача в кіоск або супермаркет за газетою, а надати можливість читати свіжі оголошення безпосередньо з улюбленого ноутбука. Передплатників електронної версії газети «бъявления по средам» чекає зручний рубрикатор, швидкий перехід по сторінках, а так само, що в паперовій версії просто не можливо  пошук оголошень за ключовими словами. Для тих, кому дійсно потрібні свіжі оголошення, обов'язково оцінять електронну передплату, яка буде оновлюватися до 9.00 години ранку, з початком продажу газети в кіосках»