До Чернігова прийшло радіо Roks!

Нескінченна попса і шансон в радіоефірі радують далеко не всіх. Є частина аудиторії, яка вимагає іншої музики. Слухачі, які готові, як у фільмі «День виборів», вихопити мікрофон і запитати: «А що-небудь справжнє – можете?!»
Але ж можуть! Нарешті все змінилося! Уже три тижні всі рок-меломани Чернігова налаштовують приймачі на 107.7 FM і насолоджуються улюбленими рок-хітами, прокидаються о 7-й ранку разом з ранковим шоу «Камтугеза», проводять вихідні разом з «Рок-уїк-ендом» і взагалі почувають себе набагато краще.



 
Come together, right now!


Про приємні зміни, які відбуваються в радіоефірі, розповідає виконавчий директор департаменту радіо Чернігівської Медіа Групи Олександра Федоренко.
16 березня в чернігівський ефір, як свіжий вітер, просто увірвалася нова радіостанція –  радіо Roks. Радіостанція київська, молода навіть для столиці, а для чернігівського радіоефіру й поготів щось нове і дуже цікаве. Це радіостанція, яка грає переважно західний рок 70-80-х років. Але звучать, звичайно, і сучасні групи. Про «характер» цього радіо говорять самі назви програм: «Рок-концерт», «Рок-архів», Made in Rock, «Жива версія», «Рок-стайл», «Справжній Beatles»... Окремо згадаю абсолютно унікальну за своєю енергетикою і настроєм передачу –  ранкове шоу «Камтугеза», яке ведуть Соня Сотник і Сергій Кузін, дві дуже яскраві творчі особистості, вони відмінно працюють у тандемі.
– Чому саме на це шоу акцент?
– Ранкове шоу на будь-якій радіостанції відіграє дуже важливу роль – і в успіху станції, і в залученні аудиторії. Але далеко не у всіх виходить робити якісне шоу, потрапляючи в настрій слухача, викликаючи відгук, бажання налаштуватися на твою хвилю –  і вже не перемикатися. У радіо Roks ранкове шоу –  просто чудове! М'яке за настроєм, енергійне, інформативне, завзяте – і має своє обличчя. Ніяких грубих жартів, ніякого нездорового стьобу над слухачем... неформатні пісні, розповіді про центральні рок-події дня, огляд музичних новин, листи, поради, авторські рубрики...
 Це радіо піднімає настрій, інформує і, звичайно, дозволяє насолоджуватися гарною, правильною музикою.
 
Музика, яка цікава


– Розкажіть, для кого звучить радіо Roks. Яким ви бачите його слухача?
Це радіо для чоловіків.
– Досить несподівана теза.
 – Це об'єктивний факт. Західний рок, який грається на радіостанції, – це музика для всіх вікових груп, але, як правило, чоловіків. За всіма дослідженнями виходить, що ядро цільової аудиторії радіостанції – чоловіки середнього віку, 35-40 років. Відбулися, впевнені в собі, точно знають, чого вони хочуть. Скажімо так, це люди, які приймають рішення. Хоча – молода аудиторія у радіо теж є, принаймні київські показники про це говорять.
Жіноча аудиторія у радіо Roks, звичайно ж, є – але ці жінки теж досить помітно відрізняються від інших.
 Як правило, радіо Roks слухають успішні, цілеспрямовані і знаючі, чого вони хочуть, жінки. З боку в бік їх не мотає. До речі, «Камтугеза» якраз дуже люблять слухати жінки, це помітно навіть за дзвінками.
...Можна сказати, що слухачі радіо Roks – це люди, які люблять ризикувати. Рок, ризик, протест, внутрішня енергія, здорові амбіції – це все дуже поруч. На широко використовувані товари та ідеї ці люди не ведуться. Це дуже сильна аудиторія. Достукатися до неї непросто – але у радіо Roks виходить.

Чернігів любить рок!


– Чи є якісь особливості входження саме в чернігівський ефір?
 – Для Чернігова ця станція особливо цінна, тому що наше місто славиться своєю любов'ю до рок-музики. Рок-концерти у нас завжди проходять з аншлагом. Чернігів любить рок – це однозначно. І до речі, вже через три дні після запуску, без всякої реклами, про появу нової радіостанції говорили всі.
– Тому що ніша була порожня?
– Тому що був попит саме на таку музику. В Україні на сьогодні немає більше станцій, які грають у цьому форматі. І звичайно, це щастя, що нам вдалося залучити радіо Roks до Чернігова.