Незалежний дискусійний клуб


Формат дискусійних клубів було започатковано газетою «Семь Дней» восени 2015 року під
час проведення виборчої кампанії до місцевих органів влади.
 

Чернігівська Медіа Група за підтримки посольства США розпочинає проект"Чернігівський дискусійний клуб - медіа, як майданчик для обговорення проблем громади." Проект триватиме 10 місяців. На базі газети «Семь Дней» буде створений комунікаційний майданчик для громадського та експертного обговорення різних проблемних питань міста та напрацювання шляхів їх вирішення. Планується широке інформування населення про результати цих обговорень, пояснення, що відбувається насправді і які перспективи у кожної з проблематик.

Так історично склалося, що основним майданчиком для обговорення проблематики громади була, власне, місцева влада. Цим пояснюється і доволі низька якість таких обговорень. Бо влада часто не зацікавлена у чесному і відкритому діалозі з громадою, активістами і експертами. Як правило, такі обговорення мають декларативний, фасадний характер і не призводять до вироблення ефективних інструментів по вирішенню проблем громадян. Тобто місцева влада досі має певну монополію на громадські та експертні комунікації всередині громади. А це абсолютно не вірно. Має бути альтернативний комунікаційний, дискусійний майданчик для обговорення міської проблематики та вироблення механізмів її вирішення.

Отже мета проекту – організувати громадсько-медійний клуб на базі міської газети для незалежного експертного обговорення міських проблем. На кожне обговорення буде запрошуватись представник міської влади за профілем теми, незалежні експерти, журналісти різних медіа, а також активні городяни. За результатами дискусії ми отримаємо багато різних поглядів на питання, привернемо до них увагу, розкладемо їх по поличках, щоб кожному городянину все було зрозуміло.

Результати цих обговорень будуть оформлені у цікаві і змістовні матеріали у спеціальному додатку в газеті «Семь Дней» та в окремих рубриках на сайтах 0462.uaта gorod.cn.ua.

Проведення першого дискусійного клубу заплановано на 9 вересня. Його темою стане актуальне на сьогодні питання шкільної реформи та її запровадження у школах Чернігова. Також заплановано обговорення теми міського бюджету, роботи патрульної поліції, безробіття та створення нових робочих місць, готовності міста до можливої зовнішньої агресії та інші.