Вітаємо!

Заслужена відзнака. Журналісти Чернігівської області змагалися за перемогу у новому конкурсі «МедіаЧЕ», який стартував ще 12 квітня, і вийшов на фінішну пряму до дня журналістики. Лауреатом конкурсу стала журналіст Чернігівської Медіа Групи (газета «Семь дней» та сайт 0462.ua) Анастасія Лоза.
 
На першому етапі оргкомітет, до складу якого входили відомі «працівники пера» Чернігівщини, оцінив 38 матеріалів, що були подані на конкурс, і визначив вісьмох фіналістів – переможців першого етапу, серед яких опинилася і Анастасія зі статтею про процес децентралізації і те, як він вплине на життя наших земляків - «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области».

З середини травня стартував другий етап конкурсу, де вибір робили читачі. Кожен міг проголосувати за ту чи іншу статтю в соціальних мережах. За кількістю «вподобайок» і визначався переможець. Можливо, така система не зовсім справедлива через можливість штучного «накручування» голосів, проте вона має право на існування – адже тексти журналісти пишуть не для членів журі, а для звичайних читачів. В підсумку, переможці конкурсу у трьох номінаціях отримали свої нагороди напередодні Дня журналіста. Анастасія Лоза посіла друге місце в номінації «Децентралізація» і заслужила схвальні відгуки від колег та експертів.
 
Владислав Савенок, метр чернігівської журналістики:
-  У цій номінації були також в фіналі дуже достойні матеріали Насті Лози і в Олі Конопацької Пльохової. При тому, що матеріал Насті був для мане загадкою і справив неабияке враження. Адже всі конкурсні матеріали, крім теле- і радіосюжетів були для нас, журі, АНОНІМНИМИ… Іще більше радий за її високе місце, бо на школі журналістики, вона добре засвоїла тему СТРУКТУРА тексту. Як на мене цей текстовий матеріал був найкраще структурований у цій в номінації.
 
Микола Силенко, консультант з бюджетних питань Чернігівського офісу реформ:
- Матеріал Анастасії Лози ДУЖЕ достойний. Неабияк доступно написано про складну і мало кому зрозумілу тему – децентралізацію.
 
Довідка
Організатори конкурсу «МедіаЧЕ» — обласна організація Національної спілки журналістів, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.